Ashwagandha – właściwości żeń-szenia indyjskiego W systemie ajurwedyjskim ashwagandha jest jedną z najważniejszych roślin. Zwolennicy jej zażywania przypisują jej wiele właściwości – część z nich potwierdzają badania naukowe. Z całą pewnością ashwagandha jest ... Czytaj dalej »
Kiszenie warzyw i owoców to jedna z najstarszych metod przedłużania ichtrwałości i świeżości. Dawniej był to jedyny sposób, aby urozmaicić swój jadłospis w okresie jesienno-zimowym, kiedy dostęp do świeżych płodów rolnych był ograniczony. Obecnie coraz więcej ... Czytaj dalej »
Fleksitarianizm to sposób odżywiania, który zdobywa coraz większą popularnością. Dieta fleksitariańska zapewnia nam bowiem duży komfort w układaniu codziennego jadłospisu. Na czym polega fleksitarianizm i jakie są korzyści ze stosowania tej diety? Dlaczego war... Czytaj dalej »
Aloes od dawna znany jest ze swoich leczniczych właściwości. Stosowany wewnętrznie usprawnia pracę wielu narządów wewnętrznych, zaś używany zewnętrznie łagodzi rany i przyspiesza ich gojenie, a także działa zbawiennie na naszą cerę. Poznaj właściwości aloesu i... Czytaj dalej »
W ostatnim artykule opowiedzieliśmy Wam o niektórych niezwykłych właściwościach sody oczyszczonej. Dziś podpowiemy Wam inne ciekawe pomysły na zastosowanie sody oczyszczonej w domu. Niewiele osób wie, że soda przyda się nie tylko w kuchni. To doskonały środek ... Czytaj dalej »
Sodę oczyszczoną znajdziemy w praktycznie każdej polskiej kuchni. Większość z nas sodę oczyszczoną kojarzy z jednym z dodatków do pieczenie ciast. Jak się jednak okazuje, soda oczyszczona to substancja o bardzo szerokim zastosowaniu. Sprawdzi się zarówno w kos... Czytaj dalej »
Używamy ciasteczek!
Korzystając z tej strony akceptujesz ciasteczka , więcej.